Допълнителни образователни дейности - дейности извън задължителните педагогически ситуации

 

Допълнителните дейности в детската градина се провеждат във време извън задължителните педагогически ситуации в отделни кабинети и зали в ДГ-  Физкултурен салон,  Кабинет по Англ. език,  Логопед.

 

 Те могат да бъдат избирани срещу допълнително заплащане и писмено заявление от родителите, според интересите на детето и включват:

 

 

Тази игра развива много когнитивни способности като внимание и концентрация, памет, анализиране. Вземането  на бързи решения помага на децата да бъдат по-бързи и отговорни при своите избори и всекидневните дейности. Децата изпитват удовлетворение от играта, защото играят в една приятна и дружелюбна атмосфера.

 

Една от най-масовите и предпочитани дейности сред децата и родителите , чрез които се опитваме да съхраним българските традиции и обичаи и да покажем красотата на българските танци. Часовете по народни танци се провеждат във Физкултурния  на градината от хореограф Гергана Димитрова, а в края на всяка учебна година резултатите от наученото могат да се видят в урок пред родители и други гости.

 

Народни танци

Шах

Английски език

Децата в тази възраст много лесно възприемат всички игри, стихотворения и песнички на чужд език.

При нас те се обучават по съвременна методика и творчески подходи, съобразени с възрастовата категория, от квалифициран преподавател Любослава Великова.

 

Some Alt Text
Some Alt Text
Some Alt Text
Some Alt Text